agv palletmover

Over ons

Waarom kiezen voor Mabo E&A?

In elke stap van het proces telt onze expertise…

Magazijn audit

agv magazijn optimalisatie

Onze logistieke experts halen het optimale uit uw magazijn! Door technologieën te gebruiken als ABC-logistics, Closed loop Algorithms en Space Utilization Optimalisation, kan van uw magazijn een uiterst efficiënt platform gemaakt worden met minimale rijtijden, energieverbruik en ruimteverspilling.

 Een studie op maat

Mabo E&A neemt werkelijk de tijd om uw magazijn te bestuderen. Waar nodig maken wij volledige 3D tekeningen om u een beter beeld te geven van de voorgestelde lay-out. Wij houden rekening met uw huidige middelen en proberen bij elke studie daar zo optimaal mogelijk gebruik van te maken. Zo kunnen de aanpassingen geleidelijk aan geïntegreerd worden.

agv magazijn layout

Machinebouw van A tot Z

Mabo E&A beschikt over een eigen mechanische afdeling. Ons deskundig team van mechanische ingenieurs bouwen projecten van begin tot einde. Hierdoor zijn wij niet afhankelijk van toeleveranciers. Jarenlange ervaring in de logistieke machinebouw helpen ons het meest efficiënte concept te ontwikkelen.

automated guided vehicle engineering
AGV engineering

Een machinebouw bevat volgende fases:

 • concept bepaling en definiëren van de specificaties
 • een simulatie van het voertuig en omgeving
  • op deze manier kunnen concept en specificaties reeds geverifieerd en aangepast worden om tot het beste voorstel te komen
 • sterkteberekeningen en mechanische optimalisatie
 • eventueel kunnen prototypes gemaakt worden
  • Mabo Engineering&Automation beschikt over een 3D printer voor rapid prototyping.
  • Ons atelier is uitgerust om prototypes te ontwikkelen.
 • productie van het uiteindelijke gefinaliseerde concept

Elektronica en software op maat

Mabo Engineering&Automation beschikt over een eigen elektronica laboratorium met BGA soldeerrobot en testapparatuur.
Onze elektronische ingenieurs zijn gespecialiseerd in veilige machinesturingen.  Naast onze standaard producten zoals MABOCore, AGVCore en lightCore kunnen onze ingenieurs sturingen en elektronica op maat ontwerpen, simuleren, produceren en testen voor elke machine.

Mabo Engineering&Automation programmeert logistieke software op maat voor de klant.  Dit kan gaan van logistieke planningssoftware tot interfaces om productie machines te optimaliseren.

PLC programmatie van logistieke systemen zoals conveyer- of kettingbaansystemen, maar ook interfacing tussen de computer en een productie of logistieke eenheid, kan door Mabo Engineering&Automation verzorgd worden.

De afdeling embedded software staat in voor de programmatie van machine sturingen voor logistieke voertuigen en productie machines.

De grote sterkte van Mabo Engineering&Automation zit in onze ervaring met communicatie tussen PC en machines.

Al onze elektronica, software, AGV’s en componenten worden op voorhand intensief getest om met andere machines te communiceren en interageren. Zo laten wij niets over aan het toeval…

Wat maakt onze aftersales werkelijk uniek?

Ook na de aankoop laat Mabo E&A u niet in de steek. Om een zo lang mogelijke levensduur van onze AGV’s te kunnen garanderen, hechten wij veel waarde aan aftersales. Door de AGV’s stipt te onderhouden wordt een vlotte werking gegarandeerd.

Hiervoor hebben we een volledig uitgeruste service vloot vertrekkende vanuit onze onderdelenmagazijn te Lier. Onze gespecialiseerde techniekers zijn allemaal experten in hun vakgebied en krijgen op regelmatige tijdstippen bijkomende opleiding.

automated guided vehicle warehouse