agv palletmover

Over ons

Waarom kiezen voor een AGV?

Kort samengevat zijn Automated Guided Vehicles – oftewel AGV’s – volledig geautomatiseerde voertuigen. Deze onbemande toestellen bewegen zich voort door middel van innovatieve navigatietechnieken. Wij belichten even de verschillende voordelen die verbonden zijn aan het inzetten van AGV in uw interne logistiek.

Voordelen van AGV’s

voordelen AGV

Volcontinu inzetbaar

Zo kunnen AGV’s probleemloos worden ingezet in een ploegensysteem. Ook integratie in zowel een bestaande als nieuwe omgeving is mogelijk, en dit voor zowel manuele als volledig automatische operaties.

voordelen AGV

Efficiënter en veiliger

AGV’s zijn uitermate geschikt voor intern transport. Zeker wanneer het gaat over (dezelfde) afstanden die volcontinu moeten worden afgelegd. De transporten worden uitgevoerd met onverminderde precisie, constante snelheid maar bovenal veilig. Zo wordt er bespaart op kostbare tijd – ‘time is money’ – en schade aan de goederen wordt tot een minimum gereduceerd.

voordelen AGV

Elimineren van schade

AGV’s beschikken over sensoren die de omgeving ‘bewaken’, zodoende ongelukken en botsingen worden vermeden, en de lading dus intact blijft. Verder gebeuren de verplaatsingen ook gecontroleerd, waardoor slijtage en te zware belasting wordt vermeden, met een langere levensduur tot gevolg.

voordelen AGV

Energiebesparend

AGV’s voeren hun opdracht optimaal uit, de acceleratie en het remmen wordt in het proces gecontroleerd. Bovendien is er geen verlichting nodig, en kan afhankelijk van de goederen de temperatuurcontrole energiebesparend worden bijgesteld.